Olster-Tocht (NL)

Een zestal prachtige Vestas V80 windturbines verrijzen aan de horizon naarmate je de Ellerweg in Biddinghuizen nadert. Windpark Olster-Tocht staat er keurig bij. Het resultaat van goed preventief onderhoud en het constante toezicht van Wilfried Groot Koerkamp.

terug naar projectoverzicht

RESULTAAT VAN GOED ONDERHOUD

Een zestal prachtige Vestas V80 windmolens verrijzen aan de horizon naarmate je de Ellerweg in Biddinghuizen nadert. Windpark Olster-Tocht staat er keurig bij. Het resultaat van goed preventief onderhoud en het constante toezicht van Wilfried Groot Koerkamp.

 

Wilfried woont en runt zijn melkveebedrijf vlakbij het windpark. Wilfried: ‘In 2002 zijn we gestart met de werkelijke bouw en realisatie van windpark Olster-Tocht BV. In de beginjaren hebben we veel kennis opgedaan over de techniek van de molens. Dat kwam met name door het feit dat de ‘proven technologie’ in het begin niet aanwezig was. Ook zijn er verschillende tandwielkasten en generatoren gewisseld in het begin. Doordat dit allemaal in onze achtertuin uitgevoerd werd, was het vanzelfsprekend om daar eens naar toe te lopen en polshoogte te nemen. Zo leer je gaandeweg steeds meer over de techniek van de turbines.’

 

Op de vraag waarom windpark Olster-Tocht naar Rengineers is overgestapt geeft Wilfried direct antwoord: ‘Wij waren op zoek naar een partij die ons verlichting kon geven. Ik had het gevoel dat ik constant moest controleren en achter mensen aan moest bellen om daarmee de turbines draaiende te houden. Daar was ik klaar mee. Vanaf dag één na aanvang van het contract met Rengineers is die verlichting er geweest. Met name het preventief denken en uitvoeren spreekt ons aan. Deze gedachte en manier van werken voorkomt storingen en schades. Het heeft enorm positief bijgedragen aan het draaiende resultaat van het windpark. Feit is dat we een goed draaiend windpark hebben met een beschikbaarheid van dichtbij de 99%!’

“Wij waren op zoek naar een partij die ons verlichting kon geven”

Kennis van zaken

‘De monteurs en de mensen op kantoor van Rengineers weten waar ze over praten. Vanuit de planning wordt er in overleg met mij de onderhoudsbeurten ingedeeld. Het mooie daarvan is dat er één of meerdere teams worden gestuurd om het onderhoud en eventuele restpunten direct in een week opgelost kunnen worden. Ik houd wel van een dergelijke praktische insteek. Ik merk dat deze insteek  door de hele organisatie loopt’, aldus Wilfried.

 

 

 

 

Projectgegevens

  • NaamWilfried Groot Koerkamp
  • MerkVestas V80
  • Aantal6
  • Werzaamheden Garant Contract
  • Land Nederland