Nanne Klazinga

De samenwerking tussen Nanne Klazinga en Rengineers kent een lange historie. Nanne was één van de eerste windturbine eigenaren die contact zocht met Joop Bettink. Voor het onderhoud van de Lagerwey LW18/80. Een samenwerking die wordt gekenmerkt door een no-nonsense cultuur.

Terug naar projectoverzicht

EEN LANGE HISTORIE

Bijna 35 jaar is Nanne Klazinga als akkerbouwer actief. Puur ondernemerschap, hard werken en altijd blijven innoveren. “Een prachtige combinate. Zo zijn we bijvoorbeeld koel- en vriesruimtes gaan verhuren. Uiteraard draaiend op duurzame energie uit onze windmolen en zonnepanelen”.

De samenwerking tussen Nanne Klazinga en Rengineers kent een lange historie. Nanne was één van de eerste windturbine eigenaren, die contact zocht met Joop Bettink. Voor het onderhoud van de Lagerwey LW18/80. Een samenwerking die wordt gekenmerkt door een no-nonsense cultuur. Toegankelijke mensen, technische expertise en aanpakken; dat kenmerkt Rengineers. Ondernemen is enerzijds gevoel, aan de andere kant gaat het altijd om geld. Dat is juist de ideale mix. Met het Garant Contract ben ik verzekerd van een keurig rendement.

 

“Ondernemen met het Garant Contract. Een mix van gevoel en vertrouwen”

 

De Lagerwey LW18/80 werd in 2004 opgeschaald naar een Vestas V52. Een nieuwe turbine waarbij het onderhoud natuurlijk werd ingesloten door Vestas. Rengineers raakte daardoor buiten beeld. “Op papier deed Vestas keurig zijn werk. Maar ik miste de affiniteit en relatie met de monteurs. Het beloofde beschikbaarheidspercentage werd gehaald, maar hield niet over. Op een gegeven moment ging de generator kapot. De turbine stond 3 weken stil. Nog steeds werd het beschikbaarheidspercentage gehaald (gemiddeld over 5 jaar). Want dit betekent dat je in vijf jaar 91 dagen mag stilstaan. Dat voelde niet goed. Zeker omdat de generator niet op voorraad bleek. Het doel is wat mij betreft geen storingen oplossen, maar voorkomen.”

 

 

“In 2009 heb ik opnieuw contact opgenomen met Joop Bettink. Na een inspectie werd er een Garant Contract afgesloten met Rengineers. Ditmaal voor de Vestas V52”. Op de vraag aan Nanne Klazinga waarom hij gekozen heeft voor Rengineers, zegt hij: “Het antwoord is heel eenvoudig: ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Dat vind ik heel belangrijk.”

 

“Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen”

 

“In 2018 kreeg ik de kans om een windmolen te kopen. Een Enercon E53; onderdeel van Windpark Harenkarpsel. Dit park bestaat uit 8 windturbines van hetzelfde type.”

Enercon was voor mij op zich een betrouwbare partner. Maar ik wilde het liefst het onderhoud van de Enercon ook bij Rengineers onderbrengen, daar weet ik precies waar ik aan toe ben en had ik natuurlijk al jaren ervaring mee.’

 

Ik wist dat Rengineers bezig was om het Garant Contract aan te bieden voor Enercon turbines. Daarom heb ik in overleg met het bestuur van windpark Harenkarspel gebeld met Rengineers en het vertrouwen naar ze uitgesproken. Het resultaat is dat alle 8 turbines uit dit windpark inmiddels zijn voorzien van een Rengineers Garant Contract. “Ik had er meteen vertrouwen in. De praktijk bewijst dit inmiddels.”

 

Projectgegevens

  • NaamNanne Klazinga
  • Merk1x Enercon E53 & 1x Vestas V52
  • Werkzaamheden Garant Contract
  • Land Nederland

Projectgegevens

  • NaamWindpark Harenkarspel
  • Merk8x Enercon
  • Werkzaamheden Garant Contract
  • Land Nederland