Bladonderhoud

Rengineers is dé specialist in onderhoud en herstel van windturbinebladen. We zijn volledig merkonafhankelijk, wat ons objectief en transparant maakt. Met meer dan 25 jaar ervaring staan we klaar om uw windturbinebladen te onderhouden of te herstellen, ongeacht de oorzaak. We zetten graag alle mogelijke redenen voor onderhoud of herstel voor u op een rij.

Direct informatie/offerte aanvragen

Informatie/offerte aanvraag

Mogen wij uw turbinebladen inspecteren of reviseren? Als u onderstaand formulier invult, nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

  Bedankt voor uw aanvraag

  We hebben uw gegevens ontvangen en zullen binnenkort contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Tot dan!

  Met vriendelijke groet,

  Team Rengineers

  BLADESERVICE. DE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJ

  Reparaties

  Schade turbinebladen herstellen

  Een blikseminslag, productiefout, ontwerpfout, erosie of andere onvoorspelbare situaties: een turbineblad heeft met veel wisselende krachten en omstandigheden te maken en loopt op allerlei manieren schade op. Het is zaak om schades snel en vakkundig te laten herstellen. Zodat u nauwelijks rendement verliest.

   

  Service on demand

  De specialisten van Rengineers gaan graag voor u aan de slag. Als de nood aan de man is, komen we snel naar u toe. Geen uitdaging is te groot. Onderstaande reparaties voeren wij graag voor u uit:

   

  • Alle voorkomende reparaties aan buiten- en binnenzijde van de bladen
  • Repareren van schade als gevolg van blikseminslag
  • Repareren van schade door transport, montage en demontage
  • Repareren van het bliksemgeleidingssysteem
  • Repareren of vervangen van tipkabels, tipnokken, tiplagers en tipmechanisme
  • Repareren of plaatsen van vortex generators of stall lijsten
  • Productverbetering en modificaties
  • Monteren en demonteren van bladen of complete rotor
  • Reparaties aan kunststof onderdelen van de rotor en gondel

   

  Onderhoud

  Specifiek bladonderhoud

  De turbine ondergaat  regelmatig een inspectie en/of onderhoudsbeurt. Ook bladen hebben periodiek onderhoud nodig. Het is belangrijk dat u zwakke plekken, erosie en andere beginnende schades direct aanpakt. Het oog van de expert is hier goud waard. Met preventief onderhoud bespaart u in de toekomst veel onderhoudskosten, geluidsoverlast en grote gevolgschades.

   

  Rendement blijven behalen

  U wilt een continu rendement blijven behalen met uw windturbine. Schade beïnvloedt het rendement negatief. Door samen te werken met Rengineers benadert u het ideale rendement. Minimale stilstand, snel schadeherstel en preventief onderhoud: daar kunt u op rekenen!

   

  Inspectie

  Periodieke inspectie rotorbladen

  Een windturbineblad wordt aan veel verschillende omstandigheden en krachten blootgesteld. Hierdoor ontstaat slijtage. Er ontstaan kleine scheurtjes, delaminaties of andere gebreken. Vuil hoopt zich op of de coating wordt langzaamaan poreus. Tijdige reparatie voorkomt grote storingen. Een periodieke inspectie voorkomt dat. Op basis van onze bevindingen zoeken we samen de best passende oplossing.

   

  Einde garantie inspectie

  Iedere fabrikant geeft een garantie op geleverde materialen. Loopt uw garantie bijna af en wilt u zeker weten dat u de garantie optimaal gebruikt? Plan dan een ‘einde-garantie-inspectie’. Bij deze inspectie kijken we wat de staat van de diverse onderdelen is. Vaak worden productie of ontwerp fouten pas zichtbaar nadat er krachten op de bladen zijn uitgeoefend. Eventuele schade kunt u dan nog claimen bij de fabrikant.

   

  Afleverinspectie

  Heeft u een order geplaatst en wilt u zeker zijn van een correcte levering? Wij controleren objectief de levering op productiefouten, gebreken of transportbeschadiging. Met het oog van een kenner sporen we onregelmatigheden zeer snel op. Erg belangrijk, zeker als u bedenkt dat de tip van een blad snelheden haalt tot 300 km/u. Wij inspecteren de bladen of ze deze krachten aankunnen.

   

  “Geoptimaliseerde bladen bepalen het rendement”

  Revisie

  Terug in nieuwstaat

  De meeste bladen hebben een levensduur en afschrijvingstermijn van circa 20 jaar. Wilt u langer met de bladen doen? Of zijn de oude bladen aan vervanging toe, maar worden ze niet meer geproduceerd? Rengineers Blade Service reviseert uw oude bladen en brengt ze terug in nieuwstaat. Zo gaan de bladen opnieuw rendement opleveren.

   

  Revisie bij aankoop

  Koopt u een of meer windturbines? In dat geval moet de turbine waarschijnlijk gedemonteerd worden. Revisie is de snelste weg naar het perfect in orde maken van de bladen. Onvoorziene schade en hoge onderhoudskosten voorkomen? Laat dan de bladen voor het installeren volledig reviseren.

   

  Lifetime extension

  De ‘lifetime extension’ die een rotorblad krijgt, willen we graag voor u vaststellen. Dit leggen we ook vast in een rapport. Met zo’n rapport bewijst u de verzekeraar, investeerder of nieuwe eigenaar dat de bladen weer een bepaalde tijd mee kunnen. Hiervoor werken wij samen met verzekeraars en andere marktpartijen. Reviseren is in veel gevallen een uitstekende mogelijkheid om de bladen weer een nieuwe periode te geven.

   

  Rendement optimalisatie

  Afstelling voor optimaal rendement

  De juiste afstelling en 0-positie van de bladen is van cruciaal belang voor het maximale rendement van de turbine. Het geleverd vermogen staat in direct verband met de stand waarin de bladen zijn gemonteerd. Tijdens het bouwen van de windturbine, of na werkzaamheden aan de aansturing van de bladen, stellen wij de bladen weer perfect voor u af. Dat ziet u terug in de opbrengstcijfers.

   

  Met vortexgeneratoren het rendement verhogen

  Door het toepassen van vortex generatoren op de bladen kan het rendement aanzienlijk verhoogd worden. In veel gevallen kan dit op uw turbine het rendement verhogen afhankelijk van de locatie en omstandigheden tot wel 5 procent. Vraag onze specialisten naar een passend advies wij helpen u graag naar een hoger rendement.

   

  Bliksemschade

  Herstel van bliksemschade

  Blikseminslag kan voorkomen bij windturbines. Met schade aan bladen of turbine als gevolg. Laat uw bladen tijdig repareren. Zodat verlies van rendement voorkomen wordt.

   

  Bliksemgeleiding van windturbines

  Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker bij bliksemschade. Zorg dat uw bliksemgeleidingssysteem vlekkeloos werkt. Tijdens iedere inspectie en onderhoudsbeurt controleren wij de correcte werking van dit systeem. Zo voorkomen we grotere schade.

   

  Schade expertise

  Onafhankelijke beoordeling

  Bij schade aan een windturbine is er altijd de aansprakelijkheidsvraag. Is de eigenaar aansprakelijk? Of de onderhoudspartij, vanwege ondeugdelijk onderhoud? Of is de fabrikant aansprakelijk voor ontwerp- of productiefouten? In verschillende situaties is een onafhankelijke beoordeling noodzakelijk. Rengineers heeft de kennis en ervaring in huis om allerhande schades te beoordelen.

   

  Gespecificeerd rapport

  Bij conflicten tussen u en de fabrikant heeft u graag een onafhankelijke schade expertise partij. Wij opereren merkonafhankelijk en kennen vrijwel alle typen bladen en uitvoeringen van de laatste twintig jaar. Wilt u schade laten onderzoeken? De experts van Rengineers maken een gespecificeerd rapport over de schade en herstellen het indien gewenst.

  Reiniging

  Windturbinebladen reinigen

  Een windturbine schuilt niet voor weer en wind. Door de wisselende weersinvloeden ontstaat aanslag op de turbinebladen. Het is afhankelijk van de omgeving en de staat van de oppervlakte van de bladen hoe snel zo’n laag zich ontwikkelt. Wat zeker is: het rendement van een vuil blad is aanzienlijk lager dan een schoon en glad blad. Laat de bladen regelmatig reinigen, dan blijft het rendement optimaal.

   

  Binnenkant bladen schoonmaken

  Ook aan de binnenkant van de bladen ontstaat vervuiling. Denk aan vet of olieresten vanuit de hub. Deze vloeistoffen hebben een negatieve invloed op het materiaal. Wilt u zwakke plekken in het blad te voorkomen? Dat kan: door het reinigen van de binnenkant van het blad.

  Wilt u meer weten over bladrevisie of bijbehorende mogelijkheden. Neem dan contact met ons op:

   

  E. info@rengineers.eu
  T. +31 (0) 342 -406 464

  Projecten Revisie

  • Aspiravi – België

   Sinds 2007 voert Rengineers onderhoud uit aan een deel van de Aspiravi-windturbine vloot.

   lees verder
  • E-Connection

   Met 40 turbines in technisch beheer een partij van formaat.

   lees verder
  • WGH (Windgroep Holland)

   Wind Groep Holland is een bedrijf dat sinds 1997 actief is met de ontwikkeling en beheer van windturbineprojecten.

   lees verder
  • Nanne Klazinga

   De samenwerking tussen Nanne Klazinga en Rengineers kent een lange historie. Nanne was één van de eerste windturbine eigenaren …

   lees verder

  wij zijn rengineers