We are Rengineers

Sinds 1996. Met 25 jaar ervaring in de wereld van energie kan Rengineers met recht een specialist noemen. Begonnen als Bettink Service Team, noemen we onszelf Rengineers. Een bedrijfsnaam en een persoonsnaam tegelijk. Met z’n 70’en zijn we echte engineers. Renewable Energy Engineers. Of met gepaste trots: I am a Rengineer!

HOE HET BEGON

 

Als onderhoudsmonteur van wind turbines zag ik een belangrijke toekomst weggelegd voor de windenergie sector. Een visie die al snel concrete vormen aannam en nog steeds volop in ontwikkeling is.

 

In 1996 startten we een zelfstandig en merkonafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhouden van wind turbines. Dit begon allemaal met kleine turbines zoals de Lagerwey 18/80. Kort nadat zijn bedrijf opgezet was werd Joop ook gevraagd om grotere turbines te onderhouden zoals de Vestas V52.

 

Gestart als Bettink Service Team. Inmiddels getransformeerd naar Rengineers. Een naam die de kracht van elke (r)engineer weergeeft.

 

VAN BETTINK NAAR RENGINEERS

Oplossingsgericht werken en preventieve service is de kern van onze aanpak. We begonnen met het ontzorgen van investeerders en agrariërs. Vraagstukken zoals bladschade, stukgelopen tandwielkasten en moeilijk verkrijgbare onderdelen kwamen op ons pad. Het waren voor Bettink Service Team de kansen om verder te groeien. Na 10 jaar werden we ook internationaal gewaardeerd. Vanwege de grote (internationale) markt en verschillende specialismen, splitsten we de werkzaamheden. Zodoende ontstonden er verschillende nieuwe bedrijven. Een revisiebedrijf voor grote onderdelen: BGS. Een bladen reparatie bedrijf: Global Blade Service. En een webshop voor onderdelen: windturbinespareparts.com.

“Optimalisatie en nuchterheid bleven onze onderscheidende factoren”.

Zelfs advies aan grote windturbine fabrikanten behoort inmiddels tot de activiteiten van Bettink Service Team. In 2018 namen we de activiteiten van LELY Aircon over. Daardoor zijn we ook producent van kleinere windturbines. Dit brachten we onder bij ons nieuwe merk: BestWatt. Een ambitie en concept wat voorziet in 100% eigen energievoorziening.

Het optreden van Bettink Service Team als onafhankelijk familiebedrijf kenmerkt zich als professioneel, nuchter en no-nonsense. Onze monteurs zijn door hun brede ervaring engineers en specialisten geworden die de techniek achter de “renewable energy” door en door kennen.

 

Gezien de sterk veranderende Nederlandse energiemarkt en gecontroleerde markt in Europa en de rest van de wereld ontstaat er een nieuwe situatie. Hier anticiperen wij op.
Om beeldspraak te gebruiken: Het sturen van een groot schip is overzichtelijker dan meerdere kleine bootjes tegelijkertijd. Daarom hebben wij besloten om een aantal van de hierboven genoemde ondernemingen weer onder één dak te brengen. Kennis en ervaring worden hierdoor gekoppeld. Daar hoort mijns inziens ook een nieuwe naam bij. Ik hoop dat ik deze mooie onderneming nog lang mag sturen met onze nieuwe naam ”RENGINEERS”!

Joop Bettink

ons nieuwe pand

ALLES ONDER ÉÉN DAK

Inmiddels zijn we een full-service dienstverlener. Een sterke focus op windmolens en verder alles wat te maken heeft met duurzame energieoplossingen. Vanuit BestWatt leveren we totaaloplossingen waarbij ook energieopslag in bijvoorbeeld waterstof mogelijk is en wordt.

Ook wordt een belangrijk deel van ons dienstenpakket gevormd door revisie, reparatie en turn-key projecten. Werkplaats, revisieafdeling en spuitcabine’s zijn essentiële afdelingen geworden. Een nieuw pand is een logisch gevolg van schaalvergroting en uitbreiding van competenties.

 

Overstap

In november 2021 zijn we overgestapt naar het nieuwe pand. Een enorme vooruitgang en daar nemen we u graag in mee. Op de nieuwspagina kunt u de stappen van de nieuwbouw terugvinden en houden we u ook graag op de hoogte van ander nieuws!

Trots op onze projecten

Diensten

 • BestWatt

  Rengineers is de officiële Nederlandse dealer van BestWatt, met kleine windturbines voor eigen energieopwekking in het MKB. Beschikbaar in diverse vermogens, variërend van 1 ...

  lees verder
 • Onderhoud

  Meer dan 25 jaar ervaring met alle merken windturbines maakt Rengineers de specialist die maximale beschikbaarheid kan garanderen. Kiest u voor een all-in Garant contract of ...

  lees verder
 • Revisie

  Beschikbaarheid van vermogen. Betrouwbaarheid van installaties. Dáár draait het om bij Rengineers. Wij zijn specialisten in reparatie en revisie van hoofdcomponenten. Voor w ...

  lees verder
 • Monitoring

  Elk moment van de dag de windturbine(s) in beeld. Met uitgebreide weergave van opbrengsten, verwachting, historie en onderhoud. Essentieel om kosten en baten inzichtelijk te ...

  lees verder
 • Turnkey

  Rengineers beschikt over de volledige expertise om projecten succesvol te realiseren, of het nu gaat om de aankoop en demontage van bestaande turbines of het geven van een t ...

  lees verder
 • Onderdelen

  Rengineers beheert een enorme voorraad onderdelen. Van vrijwel alle types windturbine. Via ons platform (voorheen lees verder

 • Bladonderhoud

  Rengineers is dé onderhoud- en herstelspecialist van windturbinebladen. Merk onafhankelijk dus objectief en transparant. Het lees verder