Revisie van tandwielkasten

Bij Rengineers draait alles om maximale vermogensbeschikbaarheid, installatiebetrouwbaarheid en continuïteit. Als specialisten in reparatie en revisie, richten wij ons op zowel lineaire als planetaire tandwielkasten. Vertrouw op ons voor het reviseren van tandwielkasten in de maritieme sector, windenergie en industrie. Met onze deskundigheid bieden we duurzame oplossingen die de prestaties van uw installaties optimaliseren en de levensduur ervan verlengen.

Direct informatie/offerte aanvragen

Informatie/offerte aanvraag

Wat kunnen wij voor u doen? Vult u uw gegevens in? Dan nemen wij contact met u op.

  Bedankt voor uw aanvraag

  Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

  Met vriendelijke groet,

  Team Rengineers

  REVISIE VAN A TOT Z

  Rengineers kan de opdrachtgevers, ongeacht fabrikant of type tandwielkast, in vrijwel alle gevallen van dienst zijn. Dit vanuit een enorme dosis ervaring door de jaren heen. Zowel op het gebied van lineaire als planetaire tandwielkasten. Reparaties en revisies worden door Rengineers uitgevoerd in eigen werkplaats. Daarnaast biedt Rengineers de mogelijkheid om revisie turnkey uit te voeren. Van demontage tot montage van de gereviseerde tandwielkast.

   

  Multifunctionele werkplaats

  Complexe en zeer uitgebreide reparaties of revisies voert Rengineers uit in eigen werkplaats. Naast geavanceerde meet- en analysetools kunnen we gebruik maken van bijvoorbeeld warmte- of koudetechnieken (zoals bij montage van assen, tandwielen en lagers). Na revisie of reparatie wordt uw tandwielkast uitgebreid getest en vervolgens voorzien van een nieuwe laklaag.

   

  Op locatie

  Rengineers heeft dagelijks een behoorlijk aantal teams onderweg. Elke dag wordt onderhoud aan service verleent aan voornamelijk windturbines en andere machinerie, voorzien van tandwielkasten.

  Reparaties op locatie worden door Rengineers gedegen uitgevoerd. Vanuit onze brede ervaring is Rengineers het juiste adres om dergelijk klussen tot in de puntjes voor te bereiden en uit te voeren.

   

  Door ervaring weet Rengineers als geen ander dat het van groot belang is om vooraf precies op de hoogte te zijn van de situatie op locatie. Een goede voorbereiding, de juiste hulpmiddelen en een professionele uitvoering dragen bij aan een minimale stilstand van machines of windturbines.

  “Verlenging en optimalisatie door tijdige revisie.”

  Inspectie / Analyse

  Als eigenaar en gebruiker van een machine is het voor u belangrijk om te weten wat de technische staat van de machine is. Dit om verrassingen en onnodige onkosten te voorkomen en de bedrijfszekerheid te waarborgen. Om de staat van een tandwielkast goed te kunnen beoordelen biedt Rengineers de volgende diensten aan:

   

  • Videoscopie
   Met behulp van een op afstand bestuurbare camera worden de onderdelen, lagers en tandvlakken beoordeeld. Zonder dat de tandwielkast gedemonteerd moet worden.
  • Trillingsanalyse
   Door het meten van de trillingen kan de staat van de lager(s) bepaald worden.
  • Olie analyse
   We nemen een oliemonster wat vervolgens in het laboratorium worden geanalyseerd. Op basis van de uitkomsten kan de staat van de tandwielkast beoordeeld worden. Vervuiling van de olie wijst vaak op  slijtage.

   

  Tandwielkasten zijn aan slijtage onderhevig. Het is daarom verstandig om uw tandwielkast regelmatig te laten inspecteren.

   

  Productverbetering

  Door ervaring heeft Rengineers daarnaast veel inzicht verkregen over mogelijke productverbetering. Denk hierbij aan het aanbrengen van filtering, koeling of het optimaliseren van de oliesmering.

   

  Heeft u een revisie vraagstuk? Neem gerust contact op met het Rengineers team. Voor specifieke vragen over tandwielkastrevisie verwijzen wij u graag door naar Arno van Ee.

   

  E. ave@rengineers.eu
  T. +31(0) 6 – 5260 3109

   

  Projecten Revisie

  • Aspiravi – België

   Sinds 2007 voert Rengineers onderhoud uit aan een deel van de Aspiravi-windturbine vloot.

   lees verder
  • E-Connection

   Met 40 turbines in technisch beheer een partij van formaat.

   lees verder
  • Nanne Klazinga

   De samenwerking tussen Nanne Klazinga en Rengineers kent een lange historie. Nanne was één van de eerste windturbine eigenaren …

   lees verder
  • WGH (Windgroep Holland)

   Wind Groep Holland is een bedrijf dat sinds 1997 actief is met de ontwikkeling en beheer van windturbineprojecten.

   lees verder

  wij zijn rengineers