Safety First

Veiligheid is de basis van ons werken. Dat vereist discipline. Elke dag opnieuw. “Safety First”, al het andere komt daarna.

Bij onze werkwijze, protocollen en disciplines horen certificeringen. Dit betekent dat de Rengineers de juiste cursussen en bijscholingen laten volgen. Om onze teams veilig op pad te sturen worden materialen en gereedschappen onafhankelijk gekeurd volgens internationale standaarden.

OVERZICHT CERTIFICERINGEN

Veiligheid is het uitgangspunt. Elke dag opnieuw. Daarom geven wij graag inzicht in de certificeringen, instanties en terugkerende cursussen en opleidingen, die wij uitvoeren volgens de internationale standaarden.

TÜV Audits

TÜV Nederland voert jaarlijks de audits uit. Op alle relevante gebieden worden we zowel als bedrijf als team doorgelicht. Zo houden we onszelf scherp.

KWALITEIT

ISO 9001 is internationaal gezien dé norm voor kwaliteitsmanagement. Rengineers werkt conform ISO 9001. Daarmee bewijst Rengineers aan klanten en prospects dat de processen voldoen aan de internationale normen en gestelde eisen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de waarde die we hechten aan continue verbetering.

VEILIGHEID

Veiligheid van onze Rengineers is van het grootste belang. Daarnaast natuurlijk ook voor de continuïteit en het rendement van uw windturbine(s).

De ISO 45001 certificering is de meest voorkomende vorm van certificering op het gebied van veiligheid. Met het ISO 45001 certificaat tonen we aan dat we continu veilig werken en risico’s tot het minimum beperken.

GWO

Het GWO certificaat is speciaal ontwikkeld voor en door de windindustrie. Een wereldwijde standaard, samengesteld door de Global Wind Organisation (GWO).

De basis traning bestaat uit vier modules:

– Working at heights (Werken op hoogte)

– Manual handling (Ergonomie)

– Fire Awareness (Brand bestrijding)

– First aid (EHBO)

Het certificaat is persoonlijk en moet minimaal om de twee jaar refreshed worden. Rengineers legt de lat hoger dan de internationale standaard. Wij trainen onze Rengineers twee keer per jaar.

Stipel

Stipel staat voor Stichting Persoonscertificatie Energietechniek. Een eenduidig systeem voor opleidingen en examens in elektrotechniek (en gastechniek). Met veiligheid en kennis als de kern.

De Rengineers worden opgeleid door professionals, op het gebied van Energievoorziening laagspanning (VPLS) en Energievoorziening hoogspanning (VPHS). VPLS staat voor vakbekwaam persoon laagspanning, VPHS voor vakbekwaam persoon hoogspanning.
Met als resultaat dat onze technici gecertificeerd zijn volgens de norm ISO/IEC 17024.

Keuring van gereedschappen en materialen

Alle materialen worden gekeurd. Zo staat veiligheid voorop. Elke dag opnieuw:

– Jaarlijkse keuring van elektrische gereedschappen volgens de NEN 3140

– Jaarlijkse keuring en onderhoud van onze skyclimbers/werkplatforms

– Jaarlijkse keuring en onderhoud van onze PBM’s hijs- en hefmiddelen

– OMS kwaliteit systeem registratie uitgevoerde werkzaamheden en controleren van werk procedures

Diensten

 • BestWatt

  Rengineers is de officiële Nederlandse dealer van BestWatt. BestWatt biedt een integrale oplossing met zonne-energie, windenergie (van 10 tot 80 kW) en energieopslag voor (a ...

  lees verder
 • Bladonderhoud

  Rengineers is dé onderhoud- en herstelspecialist van windturbinebladen in binnen- en buitenland. Merk onafhankelijk dus objectief en transparant. Het lees verder

 • Monitoring

  Elk moment van de dag de windturbine(s) in beeld. Met uitgebreide weergave van opbrengsten, verwachting, historie en onderhoud. Essentieel om kosten en baten inzichtelijk te ...

  lees verder
 • Onderdelen

  Rengineers beheert een enorme voorraad onderdelen van vrijwel alle types windturbine. Via ons platform worden deze wereldwijd verkocht.

  lees verder
 • Revisie

  Vermogensbeschikbaarheid en installatiebetrouwbaarheid staan centraal bij Rengineers. We zijn experts in het repareren en reviseren van belangrijke componenten, zowel voor w ...

  lees verder
 • Onderhoud

  Meer dan 25 jaar ervaring met alle merken windturbines maakt Rengineers de specialist die maximale beschikbaarheid kan garanderen. Kiest u voor een all-in Garant contract of ...

  lees verder
 • Turnkey

  Rengineers beschikt over de volledige expertise om projecten succesvol te realiseren, of het nu gaat om de aankoop en demontage van bestaande turbines of het geven van een t ...

  lees verder