Rengineers krijgen windturbine

Uit waardering voor hun inzet werden 25 monteurs van Rengineers een eigenaar van een windturbine in Noord-Ierland. Met de ondertekening van een certificaat werden zij officieel mede-eigenaar en delen zij de komende twintig jaar in de opbrengst van de turbine.

In Nederland verschijnen continu nieuwe windturbines op zowel het land als in het water, maar tot voor kort was dit fenomeen in Noord-Ierland relatief onbekend. De situatie veranderde toen de overheid begon met het bevorderen van duurzame energie. Dit was voor Rengineers uit Barneveld de aanleiding om hun horizon te verbreden, zoals Frans van Zetten (commercieel directeur) uitlegt.

Terug naar nieuwsoverzicht

Windenergie is teamsport

”In 2014 hebben we er de eerste gereviseerde molens geplaatst. Nu staan er 130 windmolens die na een grondige renovatie nog gemakkelijk twintig jaar meekunnen”, vervolgt hij. „Eigenlijk zijn ze alleen maar beter geworden, want in onze eigen revisiehal in Barneveld zijn de molens voorzien van de nieuwste technieken.”

”Omdat de monteurs zich dagelijks inzetten om de molens zo goed mogelijk te laten draaien is het natuurlijk ook mooi om ze betrokken te houden”, vertelt Van Zetten. ”Zo ontstond het plan om hen hierin mee te laten delen en verstrekte de notaris 25 certificaten van aandelen. Kay Vedder, een van de monteurs die een certificaat kreeg, zegt daarover: ”Het is mooi om te ervaren dat goede inzet wordt beloond. Ik ben nu mede-eigenaar van een windmolen. Bij dit bedrijf ga ik niet meer weg.”

 

Ook voor notaris Harry van Kasteel van Notariskantoor Dangremond die de overdracht van certificaten begeleidde, was het een bijzondere gebeurtenis: ”Dergelijke werkzaamheden maak je niet vaak mee. De ondertekening was een feest op zich. In een grote partytent, met uitzicht op een kleine windmolen, hebben de monteurs één voor één getekend en een symbolisch bedrag overhandigd. Mooi om te zien dat een bedrijf op deze wijze waardering voor medewerkers tot uiting brengt. Zo vergroot je de betrokkenheid. Ik heb genoten van de blije gezichten.”